Jij bent enthousiast, sociaal, vriendelijk en geduldig met een warm hart voor een kwetsbare doelgroep. Werken als vrijwilliger bij ons is leuk, afwisselend en leerzaam; bovendien krijg je er ontzettend veel waardering voor terug! Iedere vrijwilliger heeft recht op een reiskostenvergoeding.

De tijden en dagen zijn in overleg.

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature kun je terecht bij Gerhard Kivits, coördinator dagbesteding, via telefoonnummer 06-34321065 of gerhard@hulpdiehelpt.nl

Meer informatie over vrijwilliger houtwerkplaats:

Vorige week (begin juni) zijn onze deelnemers, onder leiding van imker Marjanne, bezig geweest met het slingeren van de eerste honing van dit seizoen. Er zijn heel wat potten gevuld.
De honing is te koop aan de Hofstraat 81 te Almelo,

Honing van onze "eigen" bijen!

Locatie: Hofstraat 81 te Almelo

Kom allemaal gezellig naar onze voorjaarsmarkt. Er zijn hapjes en drankjes te koop en ook leuk cadeautjes, gemaakt door onze deelnemers.

We gaan er een mooie dag van maken.

Voorjaarsmarkt 7 april 2023 van 10:00 tot 15:00 uur

 

ALMELO – Wat hebben een naaiatelier, een kledingbank, een imker en de zorgambassade van coöperatie Dichtbij met elkaar te maken? Ze zitten allemaal onder één dak, aan de Hofstraat 81 in Almelo.

„Dit is voor ons een ideale locatie”, vertelt Aly Hegeman-Kampman van Hulp Die Helpt, een zorgorganisatie voor mensen met psychiatrische en sociale problemen. „We zitten dicht bij het centrum en toch in een bosrijke omgeving. En in Almelo wonen toch relatief veel van onze cliënten. We huren dit gebouw van een particulier, maar voor hoe lang we kunnen blijven, is onduidelijk.”

Ook voor coöperatie Dichtbij is de keuze voor Hofstraat 81 van belang voor de grote groep zzp’ers en kleinschalige zorgorganisaties uit Noord- en Oost-Nederland. De leden van Dichtbij hebben weliswaar vaak’hun eigen specialisatie(s), maar ze zetten allen hun vaardigheden en kennis in om de cliënt thuis te laten wonen, leven en sterven. Bovendien werken ze waar mogelijk samen. Frank Leensen heeft voor Dichtbij de leiding over de regio tussen Zwolle en Arnhem, inclusief Twente.

Hij legt uit waarom Dichtbij een ‘zorgambassade’ heeft ingericht in Almelo: „De hoofdvestiging van Dichtbij zit in Groningen. Het is voor onze leden uit Twente niet praktisch om voor een overleg uren te reizen. Ook biedt de ambassade plek aan zzp’ers die thuis niet kunnen werken. Die kunnen hier een werkplek vinden.” Hegeman en Leensen delen hun visie op zorg en hoe die zorg georganiseerd zou moeten worden. Centraal daarbij staat het woord kleinschalig. Leensen: „Door de Coöperatie kan die kleinschalige zorg blijven bestaan. Omdat ze minder last hebben van vaste lasten, is er meer tijd voor zorg.”

„We versterken elkaar door samen te werken, Frank en ook mijn rechterhand Judith Disselborg die de administratie voor haar rekening neemt”, ervaart Hegeman. „Met de begeleiders hier vormen we een grandioos mooi team. De Armeense zorggroep Brunnera zit trouwens ook in dit pand. Een prima organisatie met wie we ook goed samenwerken.”

Eigen plek in Almelo voor Coöperatie Dichtbij en Hulp Die Helpt: ‘Voor ons een ideale locatie’