Doorgroeien als zorgprofessional

Bij ons kun je doorgroeien. Sterker nog: het is juist de bedoeling dat jij doorgroeit. Veel van onze medewerkers groeien met ons mee, zowel binnen onze nieuwe rol in de maatschappij als in een veranderend zorglandschap.

Wij hebben samenwerken en scholing hoog op ons lijstje staan. Wij doen het samen, met elkaar, zonder hiërarchie.

ons team versterken?

Neem contact met ons op als je ook deel wil uitmaken van ons team, of bekijk onze vacatures.
vacatures

  Gerhard Kivits: teamcoördinator en persoonlijk begeleider

Contact: gerhard@hulpdiehelpt.nl

Ik ben Gerhard Kivits, op een regenachtige vrijdag in 1977 werd ik geboren in het Twentse Almelo. Als persoon ben ik enerzijds gevoelig maar praktisch, kan ik me goed inleven in anderen en houd ik ervan iets moois te creëren in welke vorm dan ook.

Sinds ruim 2,5 jaar ben ik teamcoördinator dagbesteding & persoonlijk begeleider bij hulp die helpt.

“Geen dag is hetzelfde.”

“Mijn begeleiding en ondersteuning sluiten aan bij de hulpvragen die de cliënt heeft. Met de ene cliënt neem ik de post door, help ik met het ordenen van de administratie en de ander ondersteun ik bij gespreksvoering met en bij instanties. Het volgende moment sluit ik aan bij een multidisciplinair overleg.”

Je biedt eigenlijk begeleiding op alle vlakken van het leven. Dit doe ik bij de cliënt thuis, tijdens een wandeling of op kantoor. Om goed uit de verf te komen binnen de GGZ, is empathisch vermogen en het bouwen aan een vertrouwensband essentieel.

Je moet positief zijn, de juiste vragen stellen en aanvoelen wat je cliënt nodig heeft. Je moet initiatieven kunnen en durven nemen, open minded en assertief zijn.

Ook al werk ik solistisch wat begeleiden betreft, ik sta er nooit alleen voor. Er is altijd wel iemand binnen ons team te bereiken om mee te sparren en te overleggen. Binnen onze organisatie is veel bespreekbaar.

Als locatie coördinator pendel ik tussen onze hoofd vestiging in Almelo en ons inloophuis in Wierden.

Ik houdt daar het overzicht, prioriteer, coördineer en evalueer de ondersteuning die wij bieden aan ons dagactiviteitencentrum op beide locaties. Daarbij sta ik in verbinding met geweldige collega begeleiders die dagelijks het dagactiviteitencentrum begeleiden en aansturen.

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en doe ik mijn uiterste best om een positieve bijdrage te leveren aan een kwetsbare doelgroep door ze in hun kracht te zetten.

 

Medewerkers aan het woord

Doorgroeien

wij ontwikkelen ook

Als organisatie ontwikkelen we ook! Naast ambulante begeleiding en dagbesteding, zijn wij gestart met een inloophuis in Almelo. Iedereen die wil, mag binnenlopen om een kop koffie te drinken of om een kleine zorgvraag te stellen. Als onze zorgverleners die kunnen beantwoorden dan doen we dat graag, zonder directe tegenprestatie. We hopen hierdoor een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het grote geheel. Ook kan er in Almelo aan de Hofstraat 81 tegen een kleine vergoeding worden meegegeten.

'ik ga uit van iemands mogelijkheden en niet van iemands "onmogelijkheden"'

Aly Hegeman