voor professionals

Ondersteuning binnen een lopende behandeling
We helpen graag met het ondersteunen in het maken van de transfer naar de thuissituatie vanuit een kliniek maar bieden ook ondersteuning in een lopende ambulante behandeling. Hulpdiehelpt biedt praktische ondersteuning. Enkele voorbeelden daarvan zijn:  het activeren van het netwerk van de cliënt, observeren op gedrag, ondersteunen bij  medicatie-inname, het hervatten van arbeid of het aanleren van arbeidsvaardigheden, aanbrengen van structuur en het inslijten van nieuwe patronen.

Verdieping en kennisoverdracht aan professionals m.b.t. psychiatrische problematiek
We kunnen geaccrediteerde cursussen, workshops en theoretische verdieping aanbieden aan professionals die behoefte hebben aan ondersteuning zodat zij krachtiger en professioneler kunnen handelen bij cliënten met psychiatrische- of gedragsproblemen. Het aanbod wordt altijd afgestemd in overleg met de professional(s).

Enkele voorbeelden van professionals die wij ondersteunen zijn thuiszorgteams, bewindvoerders en WMO consulenten vanuit een gemeente.

Vraagbaak complexe problematiek
Loop je als zorgprofessional vast in een bepaalde casus of heb je ondersteuning nodig dan zijn we daarvoor ad-hoc te benaderen. Hulpdiehelpt heeft de sociale kaart in de regio goed in beeld en kent de samenwerkingspartners.

Thuiszorg

We hebben ervaring met samenwerking met reguliere thuiszorgorganisaties. Onze ervaring is dat we elkaar kunnen versterken. Ben je werkzaam bij een thuiszorgorganisatie en wil je ondersteuning omdat er bij je cliënt sprake is van psychiatrische of sociale problematiek? Neem gerust contact op voor advies.